Wednesday, February 18, 2009

Weekends @ Terengganu

sabtu (14/2/09) bertolak ke Dungun, Terengganu utk menghadiri majlis perkahwinan seorang kawan & mengambil kesempatan untuk tidur di sana semalaman.
bertolak dr rumah (Bangi) pada jam 5.30am. Subuh di masjid (selepas Genting Sempah) pada jam 6.30am. Breakfast di hentian Petronas selepas Genting Sempah (jgn harap aku nak mkn kat sana lg, mmg bersih & makanan byk - tp mahal gilos).

Perjalanan kl - karak - exit tol di Jabor.
jumlah tol dr kl (gombak) = rm3 + rm5 + rm21.
lepas exit tol memang jalan tepi laut jek :)

tiba di Dungun pada jam 11.30am. terus kene keropok lekor di tepi laut. chare.

original keropok lekor (rm1/5pcs) & ikan kembung goreng tepung (rm1/pc)


jam 1pm terus ke rumah pengantin. melepak di rumah pengantin sehingga 3.30pm sebelum ke hotel utk check-in.

kawan-kawan di kenduri Yazid


check-in di Damai Pantai hotel (utk backpackers). rm60/night, complete with air-cond & water heater. bilik pon bersih.


backpackers hotel & view dr depan hotel




mengusya pantai & tempat mandi




view pantai Dungun, Terengganu





bersuka ria (credit to Wan pae)


beramas mesra ketika sunset


jom pulang ...


pulang ke hotel & makan malam di bandar Terengganu. (lupe nak amik gamba ...)
esoknya selepas subuh, Hafdzuan berjogging di tepi pantai sepanjang 5kmx2laps sebelum ke Pasar Besar Dungun utk berjalan-jalan & sarapan pagi.



breakfast nasi dagang (rm 1.50/plate)

ke pantai lg sebelum pulang ke KL.

pantai lg




Hafdzuan menuju ke puncak bukit




view pantai dr atas bukit


Pulang ke kl jam 12.45pm, selepas pekena keropok lekor lg. singgah di Kuantan utk mkn thari (di kampung aku) sblm terus meneruskan perjalanan ke KL. tiba di KL jam 6.45pm.

5 comments:

Ms. Lili@ said...

sabtu (14/2/09) bertolak ke Dungun, Terengganu utk menghadiri majlis perkahwinan seorang kawan & mengambil kesempatan untuk tidur di sana semalaman.

cehhh.. dah buleh tidur same2 kat umah sendiri pun mau amek kesempatan lagi ka??

anyway pandangan dari sisi adalah sudah nampak perut!!!! =)

frH said...

mengambil kesempatan di sini i mean tido kat sana & bercuti laa .. bukan tido sama2. itu kat umah pn boleh buat ;)

iye. perut aku dah mcm muffin slps kuar dr oven ;)

zaidi said...

perut macam muffin?..thehehe

syntheticsoul said...

beramas mesra?

Rambo said...

envy. Shite!!