Friday, December 10, 2010

HK day 2 (disneyland)

HK day 2 - we spent the whole day at HK Disneyland.
naik train ke disneyland yg sgt cute - tingkap train pon mickey mouse, hand holder dlm train pon mickey mouse. hehe.
mmg mengimbau zaman kanak-kanak betullah .. dgn smua character disney :)

tak sempat nak caption all the photos.
mostly dpt cover smua land & game. sbb org tak brape ramai. great.
sedih sikit sbb hafdzuan were not there ;(.


























lepak sampai mlm sebab nak tunggu fireworks at the castle.
mmg best :)

at home, hafdzuan masih bertungkus lumus siang tu dekat ptptn.
rupanya hutang dia cuma 1 sem saje (around 4k lps campo segala fees & denda). surat tak sampai sebab hantar ke rumah lamanya di jb. huhu.
terus setelkan the remaining balance.
cite sedih sket kat pegawai ptptn (anak bini saya dah sampai sana .. tolonglah saya), pastu ptg tu dah clear from imigresen.
terus book flght ticket to HK on the next morning 6am.

alhamdulillah, hafdzuan selamat sampai on our 3rd day :)
sampai jugak akhirnye selepas semua drama..

later will update on 3rd day which tak byk sgt sbb 3rd & 4th day adalah hari shopping sahaja.

p/s photos credit to my brother, fahmi.

13 comments:

Diyana Zulkifli said...

mahal eh tiket masuk disneyland tu kan?500 per person?huhu.ikutkan company ateng mmg pk HK bln mac neh.ateng nak bawa aku aje.aku kata,dah le kene masuk disneyland..tk bw anak2 ,so tak pyhla pegi...haha.jadiknye tk pegipun la kiterang.klu gi ngan family bestla jgkan mcm ko ni..ni pegi dgn bos2 cina ateng..tak syokla.huh

yunz_02 said...

best giler frh. nnt kne buat summary ni.. blh buat reference!!

atulhani said...

bestnya dapat gi disneyland.. pernah berangan dulu2 nak gi disneyland.. dalam mimpi je laaa...

ashra said...

hehe..hepi dgn hubby ko pun dapat join korang.
besnye hadzim..a'ah kan..teringat aku zaman kanak2 kita.sgt la gile mickey mouse.budak2 skang je,katun da macam2..bila la aku nak smpi HK ni.hehe

FrH said...

donat - tiket msk disneyland hk350 jek (around rm150). bawaklah anak2 skali .. mmg seronok! :)

kak yun - belum habis lg .. jgn buat summary lg ekeke. xpe kalau u nk g hk nnt i bleh provide information ok! :)

atul - pergilah! jdkan berangan itu kenyataan :) berbaloi2.

ashra - yeahh alhamdulillah hubs dpt gak join akhirnye .. ok laa tu, cuma miss disneyland jek .. xpe kau dah nak sampai beijing :) syok jugak tuu. nnt g hk plak!!

Rembo said...

nama ajeem nasri tu yg gua ak boleh blah.

FrH said...

rembo - hahah aku dah agak dah mesti kau jek yg perasan hehe. abg aku laa tu g letak nama tu masa tulis nama (kat stroller sewa disneyland tu). kalau wan mesti dia dah letak fabregas ;P

p!nkerton said...

FrH, bestnyaaa pegi disneyland! serious entry dia hk350?? kene consider nak pegi ni :D

Psyche said...

Luckily you pergi with your family kan?! It would be worse kalau only you 3 je pergi.. Allah masih menyayangi. hehehe.. Pictures look great! Nak tunggu LA besar sket, boleh bawak jugak ni. hehehhe..

FrH said...

fatih - yeee xkan laa haku nak tipu .. hehe. mmg patut diconsider kan!! pegi laa nokk, mmg seronok & berbaloi!! :)

arfah - aahh mmg nasib baik g dgn family .. xtau laa kalau xde family camne huhu. alhamdulillah :) yeahh pegi ok!! mesti lana sukee :)

"Mrs Z" said...

Bila tengok your pics, tiba2 rasa rindulah pulak kat Mickey & Minnie Mouse. hehehe.

Beautiful holiday pics FrH. I'm so happy that there was a happy ending after all to the HK trip. :D

cikpia said...

any keychain for me.............???

FrH said...

mrs z - rindu mickey & minnie kene laa g HK lg!! ehem, xpon tokyo ke, paris ke .. ;) yeah, alhamdulillah it was a happy endng for our holiday. phewwww (legaa sgt).

piah - sorry nok, tak deeeeeee. haha.