Tuesday, December 28, 2010

KKS - Pangkor trip

tahun ni KKS (Kelab Kembara Serdang) organize trip ke Pangkor (last year ke PD).
thanks to zaidi, tok penghulu merangkap pengerusi kelab yg arrangekan semua.
most of all thanks to arif dan sponsor2nya .. thehehe.

mereka-mereka yg join trip ni:
zaidi-aimi-zaim, wan-farah-hadzim, arif-rap-leman, nizam-farah preggy,arief-jamal, pet, qadir.
petang tu wafi-ayai yg gerak berasingan (sbb wife ada interview SPA pagi tu) telah ditimpa kemalangan (tidak serius, tp kereta mereka serius sikit jek) di ijok dan berpatah balik ke serdang (tak de mood dah nak pegi trip).
esok nya sabtu min preggy-oat plak join (lambat join sbb ada keje).

bertolak pada hari jumaat 24dis10.

breakfast di kedai makan tasik di serdang. kumpul 7.30 tp bertolak 9.30 .. hehe .. diorang kata 7.30 janji qadir (bukan janji melayu dah ..) (*)


tiba di jeti lumut (ntah pkl brape .. 3 kot). menanti husband masing2 yg pegi cari parking .. parking tingkat gile full.


q for fery


vip seat - lepak di kokpit fery .. perghhh (thanks to arif dgn kabelnya maka dapatlah kami melepak di kokpit feri)


photo keluarga di atas feri :)


my sunglasses-boys :)


hadzim 2nd time on fery! (first time dulu masa kat phuket)


petang tu aktiviti mandi laut. tiada gamba di laut sbb smua org sayang camera (tunggu arief upload gamba di laut!).


dinner yg disponsor .. makan sampai lebam! (thanks to arif) (*)


sabtu 25dis10 - breakfast sblm aktiviti snorkeling. gamba snorkeling juga tiada .. tgh tunggu arief upload. hadzim tak snorkeling, tp dia ikut mandi sama kat tempat snorkeling :) sempat snorkeling dlm 30min sblm hujan pon turun :( baby2 semua hampir nak demam so cepat2 bg ubat demam (*)


aktiviti petang - island tour. ke kota belanda. hadzim tido sbb kepenatan & selepas mkn ubat demam



my favourite boy


photo keluarga di kota belanda


photo kks di kota belanda (tunggu yg proper dr arief ..)


next ke tokong apa ntah lupe dah nama dia ..


kolam ikan di tokong


mini great china wall


hadzim yg kemaruk pakai sunglass .. hihi


next - ke kedai sotong & ikan kering


hadzim meniru aksi qadir si godfather haha


petang tu sambung mandi laut. first time bawak hadzim naik kayak. syok gile. arief pls upload gamba hadzim naik kayak cpt sikit .. aku mahu!! hehe.


mlm tu bbq di chalet. thanks to arif lg dan lg :) (*)


ikan bakar .. perghhh .. layan (*)


day 3 26dis10 - breakfast di tepi pantai dan sedia untuk pulang


sblm mengambil gamba thumbs down di dpn chalet yg mcm gamps iteww (not recommended at all!! huhu). tunggu arief upload photo group lg haha (*)


hadzim sambung tido dalam feri


menyanyi lagu negaraku di atas feri haha (*)


jeti lumut


sambung membeli belah keropok dan segala sotong gula di jeti


lunch di KFC lumut (*)


hadzim: ok bye semua .. sehingga bertemu lg di lain trip KKS


semua photo bertanda (*) dicilok dr fb nizam tanpa kebenaran .. haha. thanks nizam! :)
photo di laut akan diupload selepas arief upload (sbb dia sorang saje ada underwater camera huhu, org lain semua takut nk bawak camera sendiri turun ke laut).

overall, trip Pangkor mmg best sbb pegi ramai-ramai :) chalet jek yg teruk sikit walopon bayar mahal (eg servis teruk, tv ada tp x function huhu).
hadzim badan panas sikit sebab kene hujan masa dlm boat lepas balik dari snorkeling. leman (baby arif-rap) tido dalam boat ketika hujan (hujan menitik kat muka dia) antara yg paling lawak haha. leman mmg tough!
most of all, hadzim first time on kayak was the most unforgettable experience for us :)

to all - thanks for everything! :)
next KKS trip masih dalam perancangan kerana ada 3 baby akan lahir pd tahun hadapan .. maka harus dipertimbangkan.

6 comments:

afdni said...

picca "my favourite boy* ajim dah roper anak mat saleh jek..

Diyana Zulkifli said...

botak trus?blom pnh try pd ali..mcm nk try jgla.hehe

yunz_02 said...

olololo.. cutenya ajim dh botak..

FrH said...

kak yunni - ye ke?? lol haha
donat - botak sbb nak rambut lebihcantik kaur .. hihi. try laa kat ali! =)
kak yun - cute ke? bukan lebih terserlah muke nakal ke? :P

Miss Lili@ said...

farah! makin kurus yewwwww! :)))) and hadzim! makin besar and macho!

FrH said...

lia - kurus??? haruslah aku belanja kau ini mcm .. hehehehehehe