Thursday, December 09, 2010

HK day 1 (hari drama)


this is supposed to be our first family vacation (abroad). especially after hafdzuan completed his DPA, we really need a vacation for ourselves.
went to Hong Kong with my family members as well - mom, my youngest brother & my eldest brother's family (his wife & 3 kids). selain vacation, pergi HK sebab my brother ada convocation at HK U (he completed his master in dental surgeon).

so this is where the drama started:
masa kat imigresen air asia, hafdzuan was told he was in blacklisted sbb tak bayar ptptn! sgt terkejut beruk sbb all the while ok jek bole travel, tp imigresen officer ckp his name was just in the blacklist on last oct.
(secara ringkas - hafdzuan amik ptptn masa 1st sem saje, lps tu tukar amik scholar KPM, so mati2 ingat nama dah xde kat ptptn sbb surat pon xpernah sampai ke rumah to inform that he will no be allowed to go out from the country).
maka berdramalah kat situ siap nangis2 (hua hua hua), sedih sbb mampus i nak kene carry hadzim sbb dah laa xbawak carrier, stroller pon tertinggal kat rumah. ingatkan ada hafdzuan ok lah sikit bole carry gilir-gilir. nangissssss.

gile sedih. hafdzuan terpaksa balik rumah. dah la tak bole nak check dgn ptptn on that day sbb it was on sunday.
dah xde mood nak amik gamba smua dah.
took off from lcct at 1pm, arrived HK at 5pm.
terus check in our hotel located at kennedy town & pergi rumah consulat malaysia (kat mana ntah, xde mood dah nak amik tahu) because we were invited for dinner.
tak amik gamba. malas. mood masih tiada. huhu.

next day, monday - we spent the whole day at disneyland. will update in the next entry.
sementara tu, di malaysia, hafdzuan masih bertungkus lumus setelkan hal ptptn dia (sambil sakit hati sebab tak dapat pegi disneyland).
barulah tau, surat ptptn rupanya was sent to rumah lama hafdzuan in jb.
haih.

tetapi, adakah hafdzuan berjaya ke HK & join kitorang???
nantikan sambungannya in the next entry ...

haha.
malas nak sambung update, kene copy gamba from bro's camera dulu barulah semangat nak update :P.

11 comments:

Dils said...

perghhhh. memang drama la

yunz_02 said...

adeihh frh.. sedih giler.. x sabar ni nk tau further story..

"Mrs Z" said...

La sedihnya. I really hope there was a happy ending to it. Cepatlah post entry baru. Nak tahu kesudahan cerita.

atulhani said...

saspen dan penuh drama.. siap nangis2 tuuuu hehehhe.. biar teka.. cite selalunya happy ending.. mesti hafdzuan gi gak HK tuuu heheheh..

Diyana Zulkifli said...

perghh..wei.takut eh.aku pn pinjam 1 sem ja.ntah2 kene blacklist jg.ade le pnh byr 500 ja.hehe

ashra said...

terkejut gak aku dgr drama swasta PTPTN ni.trus aku sms mbr2 aku remind dorang sbb ptptn wat btul2 rupanya.

sian hubby ko n semua.tak sangka plak jadi gni.harap2 hubby ko dapat la uruskan cepat,n join korang.
tau je la kan gov..kalu bw duit satu bank pun,PTPTN punye sistem agak lembab..

Miss Lili@ said...

hahahaha ending macam hape je.. tapi bagus lah, boleh buat org tertunggu2 next entry :)

anyway sorry gelak.. sbb maybe aku rasa in the end of coz wan dpt join korang..

but whatever it is, i feel you!! kalau aku, ntah nangis siap meroyan gamaknye.. nasib baik family vacation.. kalau ko wan n hadzim je tak ke naya ko nak kene teruskan journey berdua je ngan hadzim.. and, tak bestnye ko xdpt enjoy disneyland with wan :((((

1sem punye amount pun kene blacklist ke? sheesshhh,

anyway looking frwd to episode seterusnye!

FrH said...

dila - hell yeah, drama swasta version cerekarama punye! ;)

kak yun - sabar ye. nnt i update. baru jek amik gamba utk post :)

mrs z - kalau dah namanya drama mestilah sedeyyyyy. saba yekk. :)

atul - aku nangis sbb memikirkan kene control hadzim sorang2 yg agak mencabar tu, plus sbb xbawak stroller tu yg lg serabut. huhu.

donat - kau pn ada pinjam eh? baik kau g check. diorang dah blacklist gile2 ni sesape yg xbayar ptptn!

ashra - itu la psl .. pastu ckp bole settle lepas 7 hari. so adakah hafdzuan dpt ikut ke HK? nntkan episod seterusnya (poyo gile haha).

lia - aku tau kau dah tau mesti baca kt fb haha ;)aku pn nangis dah nangis sikit lg nak level meroyan dah ;( tu laa kesian dia xsampai la ke disneyland.. tu la psl, 1st sem jek tau .. huhu. ok nantikan!!

Arissa Zoela said...

giler woo..kalau aku dah siap nangis2 tarik rambut ape sume kot...dgn rambut org imegeresen tu aku tarik....baik aku cek aku blacklist ke tak...hahahha

p!nkerton said...

whoahhh drama abis ni! cepat2 sambung i tak sabar nak tau hubby u dpt join ke idak hihi :D

FrH said...

rin - hahahha. aku pn nk tarik rambut org imigresen plak tp dia pakai tudung laa plak .. eekkeke. check cpt jgn nnt menyesal kemudian hari! hehe.

fatih - hehe drama gile kan?? haha. ok ok skang gak sambung!!