Saturday, September 27, 2014

1st day - UEA Village

syukur alhamdulillah, we arrived Norwich airport at 11.30am 9/9/14. flight KLM was delayed about 1hour.
tiada masalah di imigresen. luggage semua pon OK.
Izzudin (phd student) sambut kami di airport. Ashraf (phd student who was the first one Hafdzuan get in touch with UEA student) & abg Lan (was told he work as taxi driver in Norwich) was waiting at the car park. Izzudin brought us to Ashraf's place. dijamu nasi lemak norwich hehe .. alhamdulillah.
lps lunch Hafdzuan ke accomodation office UEA to settle whether we could go in to our house by today. sementara tu bebudak main di playground depan rumah Ashraf which was kinda cool. masih lagi jakun & macam tak percaya we are going to live here for the next 13months ...



alhamdulillah kunci terus dapat hari tu jugak. Izzudin sent us to our so called new home :)
we stayed at UEA village, btol2 depan uni entrance. adalah dlm 600m from entrance to school building.. tak delah jauh sgt. our rental is about 154pound/week.
lg bersyukur sbb rumah baru refurbished, carpet semua tukar baru (tak de issue carpet kotor yelah mat saleh mmg pakai kasut dlm rumah), dapat new fridge & new oven stove.
rumah pon not bad. semua mmg complete dgn fridge, stove, oven, sofa, study table, dining table for 4, tv cabinet, wardrobe, bath tub, vaccum, penyapu, langsir, backyard, katil queen, katil singlex2. rumah ialah 2 tingkat, 2 bilik, 1 bilik air kat tingkat atas.









ingat lagi hari pertama terus masak nasi & sardin, haha. rasanya things that we brought hampir mantap (cewah) .. dah siap bawak beras 5kg, periuk kuali, rice cooker, lesung batu hihi, blender, susu bebudak 3pack each, ikan bilis, rempah ratus, maggie, kicap, sos, apa ntah lg & makanan sikit2 at least to survive for the first week sebab tak tahu lagi kedai kat mana. sentiasa kene beringat we have kids to handle.. kalau lapar mmg parah .. syukur sgt apa yg kita pack mmg complete (or at least almost completed).

second day Izzudin offer untuk bawa kami anak beranak kenal shopping supermarket to get halal chicken & beli brg rumah. to Asda we off. Izzudin was relly helpful in every single thing. we seriusly owe him. glad we met a new friend like him.


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)